Bed  & Breakfast La Grange:
Meer, Natur, Ruhe, Sonne, Strand und Sturm!

Omgeving

Een verrassend gebied! Schouwen Duiveland is een zeer afwisselende streek die zich kenmerkt door rust enerzijds en een veelzijdigheid aan activiteiten anderzijds. Kom het maar eens ontdekken en je zult zien dat we gelijk hebben!

Natuurpracht: Met uitgestrekte stranden, dichte bossen en het bekende Nationaal Park Oosterschelde biedt Schouwen-Duiveland een adembenemend landschap. Historische dorpen zoals Zierikzee, met zijn oude haven en monumenten, of het pittoreske Brouwershaven wachten op je ontdekking. Ervaar de typische Zeeuwse cultuur, van mosselen en oesters eten tot de unieke dialecten en tradities.

Schouwen Duiveland is bij uitstek een ideale wandel- en fietsstreek. Er kan in alle windstreken worden gewandeld. Op ongeveer 15 autominuten liggen natuurgebieden de kop van Schouwen, de Brouwersdam en Tureluur. Naast de onmiskenbare natuur biedt Schouwen Duiveland fantastische fietsroutes  dwars door het boerenlandschap of langs de mooie dorpjes. Ook de stadjes Zierikzee, Renesse en Brouwershaven zijn per fiets goed bereikbaar.

Op de Brouwersdam is het mogelijk om allerlei soorten watersport te beoefenen, zoals: surfen, kite-surfen en zeilen, Een bezoek aan het strand is natuurlijk een vereiste. De schone, brede zandstranden zijn heerlijk om te zonnen en te zwemmen in zee. Ontspanning ten top!

Stad en dorp
In de directe nabijheid van Elkerzee bevinden zich de steden Zierikzee (10 km), Renesse (10 km) en Bruinisse (15 km). Deze bruisende stadjes zijn absoluut het bezoeken waard. Ook de toeristische wereldhavenstad Rotterdam is een bezoek (45 auto minuten) waard.

Evenementen
Op het eiland Schouwen Duiveland en met name op de aangrenzende Brouwersdam is er in de zomer een enorm aanbod van evenementen. In februari is er de Stroa in de omliggende dorpen, het havenfestival in Zierikzee, de vele markten in de omringende dorpen en het muziekfestival Concert at Sea (CAS). Er is werkelijk altijd wel iets te doen in de omgeving. Gedurende het zomerseizoen zijn de vele dorpsfeesten het aanraden waard.

Gastronomie
De omgeving zit boordenvol fantastische gastronomie. Letterlijk voor ieder wat wils is in deze omgeving van toepassing. Van gezellige strandtenten tot verfijnde restaurantjes in Zierikzee en Bruinisse.